Afstudeerproject: Front-end nieuw grafisch ontwerp Web Interface GebouwBeheerSysteem

Periode: z.s.m.

Bedrijfsprofiel:

Celsius Benelux B.V. is gevestigd in Amersfoort, bestaat sinds 1996 en is begonnen als kleine speler in de installatiebranche. Tegenwoordig is het dé leverancier van kennis & techniek voor GebouwBeheerSystemen. Celsius gaat graag mooie en complexe projecten aan. Wij zijn flexibel en lopen altijd voorop in technologie. Nieuwe beschikbare technieken combineren wij met onze jarenlange ervaring.

Bedrijfscultuur:

Kleine, flexibele en technisch vooruitstrevende organisatie met een jong maar hoogopgeleid team.

Omschrijving opdracht:

Geef jij Celsius een nieuw gezicht?

Celsius is opzoek naar een front-end developer om de techniek achter onze nieuwe web-omgeving te maken.

Om een installatie in een gebouw te beheren en te bedienen worden grafische weergaven van het proces gemaakt in het op Java gebaseerde Niagara Framework van het Amerikaanse bedrijf Tridium. Deze weergaven worden nu opgebouwd d.m.v. een symbolenbibliotheek die in 2005 door Celsius Benelux is gemaakt. De weergave wordt vervolgens geplaatst in een Java web-omgeving van waaruit de gebruiker naar de verschillende weergaven kan navigeren. Enkele schermafdrukken zijn toegevoegd om een indruk te krijgen van de huidige web-omgeving.

De weergave en web-omgeving zijn zeer belangrijk voor Celsius. Ze worden bij elk project van klein tot groot toegepast en belichamen de identiteit van het bedrijf.

Celsius wil een compleet nieuwe HTML5 web-omgeving met nieuwe technieken en functies. Het maken van het nieuwe grafische design hoort vooralsnog niet (mag overigens wel)  bij deze opdracht. Het gaat om de achterliggende techniek.

De opdracht zal bestaan uit:

  • Onderzoek naar de nieuwste technieken op web-interface gebied.
  • Enquête opzetten en uitvoeren t.b.v. de wensen en ideeën voor de nieuwe interface van alle medewerkers én klanten van Celsius.
  • Overleg met alle afdelingen binnen Celsius om ideeën te toetsen en op te doen en daarmee het kader van de opdracht vastleggen (wat doen we wel en niet binnen de opdracht).
  • Een functionele ontwerp maken van de nieuwe web-omgeving
  • Een technisch ontwerp maken van de nieuwe web-omgeving
  • Het daadwerkelijk programmeren van de web-omgeving (Javascript, HTML5, CSS)

Gedurende het afstudeerproject wordt je begeleid en ontvang je een vergoeding. Afhankelijk van de beschikbare tijd en technische kennis van de afstudeerder is er ondersteuning beschikbaar door ons R&D team.

Wij zijn opzoek naar een technische/creatieve geest die het leuk vindt alles te weten wat er op web ontwerp gebied speelt in de markt.

Ben je nieuwsgierig geworden, maar wil je toch nog meer weten over Celsius Benelux? Kijk dan op onze website: www.celsiusbenelux.nl. Indien je interesse hebt, kun je mailen naar sollicitatie@celsiusbenelux.nl of bellen naar 033-4545951. Contactpersoon: Michiel Gemke of via Helga Poot 033-8200400 helga.poot@celsiusbenelux.nl