ComfortKey 2.0 Artikel 1 72 DPI
Facility managers die de gebruikersschil van het gebouwbeheersysteem van Celsius Benelux voor het eerst zien, zijn enthousiast over de gebruiksvriendelijkheid en toepassingsmogelijkheden die ComfortKey© biedt. Dat enthousiasme is nog groter, als ze horen dat het systeem, zonder grote aanpassingen, al ruim tien jaar in de lucht is.

Java/HTML 5
Toch is ComfortKey© toe aan een nieuwe versie. Niet minder gebruiksgemak of gebrek aan mogelijkheden, maar de techniek waarop het systeem is gebaseerd maakt dat noodzakelijk. Java, de programmeertaal waarvan de webbrowser zich bedient, wordt namelijk niet langer ondersteund.
‘De browser begrijpt alleen nog HTML 5,’ zegt Jesse van Dam, hoofd afdeling Research & Development van Celsius Benelux desgevraagd. ‘Voor de gebruiker betekent dit dat zij een applicatie moeten hebben die op HTML 5 draait. Daar werken we nu hard aan.’

Semantic web technology
De nieuwe versie van ComfortKey© wordt eind 2019 – begin 2020 verwacht.
Jesse van Dam: ‘We maken een compleet nieuwe applicatie, gebaseerd op semantic web technology.’ Deze techniek is een frame work waarmee gegevens kunnen worden gedeeld en hergebruikt. Het is een uitbreiding van het internet om de uitwisseling van gegevens tussen de deelnemers, tussen alle nodes, efficiënter te laten verlopen.