Afstudeerproject

Automatiseer een engineeringsproces van tekening of BIM-model naar software
Periode: z.s.m.

Bedrijfsprofiel:
Celsius Benelux B.V. bestaat sinds 1996 en is begonnen als kleine speler in de installatiebranche. Tegenwoordig is het dé leverancier van kennis & techniek voor GebouwBeheerSystemen. Celsius gaat graag mooie en complexe projecten aan. Wij zijn flexibel en lopen altijd voorop in technologie. Nieuwe beschikbare technieken combineren wij met onze jarenlange ervaring.

Bedrijfscultuur:
Kleine, flexibele en technisch vooruitstrevende organisatie met een hoogopgeleid team.

Omschrijving opdracht:
In de utiliteitsbouw (kantoren e.d.) wordt veel gebruikt gemaakt van naregelingen. Naregelingen zijn individuele regeling per ruimte  voor b.v. licht, klimaat en zonwering. Voor een groot pand kunnen dit honderden naregelingen zijn die vaak een hoge kopieerfactor hebben. Op dit moment worden deze naregelingen veelal handmatig in de software gemaakt en is daardoor een tijdrovende klus. De opdracht is om dit proces te automatiseren. Van het opstellen van de betreffende regelcomponenten voor een ruimte in b.v. een Visio plattegrond of Gebouwinformatiesysteem (Building Information model (BIM)) naar het genereren en visualiseren van de software in het GebouwBeheerSysteem (GBS).

De opdracht zal bestaan uit:

  • Inzicht krijgen in het begrip naregelingen van Celsius Benelux.
  • Inzicht krijgen in de huidige werkwijze om naregelingen op te zetten en software te maken.
  • Onderzoeken welke verschillende mogelijkheden er zijn om dit proces te automatiseren.
  • Een keuze maken en een daadwerkelijke implementatie maken van dit proces.
  • Er moeten tevens diverse documenten gegenereerd kunnen worden zoals een interne engineeringslijst, keuringsdocumenten t.b.v. de opdrachtgever en controle documenten waarmee tijdens de inbedrijfstelling de juistheid van de werking van de diverse ruimten kan worden afgetekend.

Ons R&D team is gedurende de opdracht beschikbaar voor technische ondersteuning m.b.t. de integratie met ons Celsius GBS systeem.
Gedurende het afstudeerproject wordt je begeleid en ontvang je een vergoeding.

Ben je nieuwsgierig geworden, maar wil je toch nog meer weten over Celsius Benelux? Kijk dan op onze website: www.celsiusbenelux.nl. Indien je interesse hebt, kun je mailen naar sollicitatie@celsiusbenelux.nl of bellen naar 033-4545951. Contactpersoon: Michiel Gemke of via Helga Poot: tel.nr 033-8200400 of e-mail: helga.poot@celsiusbenelux.nl