Afstudeerproject: Grafisch ontwerp Web Interface GebouwBeheerSysteem
Periode: z.s.m.


Bedrijfsprofiel:
Celsius Benelux B.V. bestaat sinds 1996 en is begonnen als kleine speler in de installatiebranche. Tegenwoordig is het dé leverancier van kennis & techniek voor GebouwBeheerSystemen. Celsius gaat graag mooie en complexe projecten aan. Wij zijn flexibel en lopen altijd voorop in technologie. Nieuwe beschikbare technieken combineren wij met onze jarenlange ervaring.

Bedrijfscultuur:
Kleine, flexibele en technisch vooruitstrevende organisatie met een hoogopgeleid team.

Omschrijving opdracht:
Geef jij Celsius een nieuw gezicht?

Om een technische installatie (klimaat, licht, zonwering, etc.) in een gebouw te beheren en te bedienen worden grafische weergaven van de processen gemaakt. Deze weergaven worden nu opgebouwd d.m.v. een symbolenbibliotheek die in 2005 door Celsius Benelux is gemaakt. De weergave wordt vervolgens geplaatst in een web-omgeving van waaruit de gebruiker naar de verschillende weergaven kan navigeren. De weergave en web-omgeving zijn zeer belangrijk voor Celsius. Ze worden bij elk project van klein tot groot toegepast en belichamen de identiteit van het bedrijf.

Enkele schermafdrukken zijn toegevoegd om een indruk te krijgen van de huidige web-omgeving.

De opdracht zal bestaan uit:

  • Inzicht krijgen in de bestaande Web interface.
  • Overleg met de verschillende afdelingen om de identiteit en de wensen, waar de nieuwe webomgeving minimaal aan moet voldoen, in kaart te brengen.
  • Ontwerp een nieuwe en moderne stijl van de bestaande grafische bibliotheek
  • Ontwerp een nieuwe web-omgeving van waaruit de gebruiker alle weergaven kan benaderen. Hierin moeten de nieuwste technieken, methoden, inzichten en functionaliteiten verwerkt worden. Denk b.v. aan swipen, volledig geschikt zijn voor muis en touch bediening, inkoppelen van standaard apps (b.v. weather), etc.
  • Ontwerp in dezelfde stijl symbolen en (energie) meters die gebruikt kunnen worden in een dashboard. op dit dashboard wordt de belangrijkste data uit een gebouw getoond.
  • Webomgeving in HTML-5 / CSS

Primair bestaat de opdracht uit het ontwerpen van de nieuwe symbolen en de stijl van de nieuwe web site. Afhankelijk van de beschikbare tijd en technische kennis van de afstudeerder is er ondersteuning beschikbaar door ons R&D team voor wat betreft de technische uitvoering van de opdracht.

Gedurende het afstudeerproject wordt je begeleid en ontvang je een vergoeding.
Wij zijn opzoek naar een creatieve geest die goed weet wat er op webdesign gebied speelt in de markt.
Ben je nieuwsgierig geworden, maar wil je toch nog meer weten over Celsius Benelux? Kijk dan op onze website: www.celsiusbenelux.nl. Indien je interesse hebt, kun je mailen naar sollicitatie@celsiusbenelux.nl of bellen naar 033-4545951. Contactpersoon: Michiel Gemke of via Helga Poot 033-8200400 helga.poot@celsiusbenelux.nl