scalibur final2

De overstap van Jace van Tridium op Scalibur van PhoenixContact komt vooral de performance van het gebouwbeheersysteem ComfortKey™ ten goede. De Scalibur is een veel krachtigere regelaar dan Jace. De Scalibur biedt plaats aan maar liefst 61 afzonderlijke I/O- en communicatiemodules, waardoor de regelaar een enorme flexibiliteit kent. De kracht van Scalibur is zo groot dat zij onder meer aan meerdere Dali-netwerken plaats kan bieden.

 

Scalibur telt verder vier ethernetpoorten en twee intern opgebouwde switches om redundantie mogelijk te maken. Scalibur voert zijn primaire en decentrale communicatie via ethernet. Door gebruik te maken van het ethernet-netwerk kunnen projectkosten worden gereduceerd en neemt de bedrijfszekerheid en mogelijkheden voor redundantie sterk toe. Als laatste zullen alles nieuwe hardware-versies van Scalibur getest worden vanaf versie 3.8. Hierdoor is het niet meer noodzakelijk OS-upgrades uit te voeren.

Gefronste wenkbrauwen
De overstap van Celsius Benelux van Tridium’s Jace op PhoenixContact’s Scalibur komt niet op een onverwacht moment. De snelheid waarmee Tridium de laatste jaren nieuwe versies van Jace en de daarbij horende software op de markt brengt, leidt links en rechts tot gefronste wenkbrauwen. Vooral het feit dat de nieuwere versies van Jace zich niet zo gemakkelijk laten implementeren in bestaande, nog maar recent geleden opgeleverde gebouwbeheersystemen, wordt niet breed gewaardeerd.

Geen zorgen
Nu Celsius Benelux gekozen heeft voor Scalibur zullen nieuwe projecten uiteraard met deze krachtige regelaars worden uitgevoerd. Klanten die gebruik maken van het ComfortKey™-gebouwbeheersysteem dat uitgerust is met Jace-regelaars, hoeven zich absoluut geen zorgen te maken. Uiteraard houdt Celsius Benelux een aantal Jace-regelaars in verschillende versie-uitvoeringen voor vervanging op voorraad. Daarbij is het altijd mogelijk om de software over te etten op Scalibur.

Aantrekkelijke aanbieding
Gebruikers van ComfortKey™ die nu reeds willen overstappen op de veel krachtigere Scalibur-regelaars, ontvangen een aantrekkelijke aanbieding om tot vervanging over te gaan. Dat geldt ook voor ComfortKey™-gebruikers die binnenkort een update van het systeem verwachten. Ook voor de update, die dan een complete upgrade wordt, zullen zij een aanbieding ontvangen om hun gebouwbeheersysteem te voorzien van de Scalibur-regelaars.