top of page

Integrated MultiSensor

De nieuwe Internet of Things (IoT) router op basis van Bluetooth communicatie. Door de integratie van diverse sensoren in combinatie met beacon bepaling, is dit de oplossing voor meerdere disciplines. Niet alleen voor veilige communicatietechniek, lichtregeltechniek en klimaatregeltechniek maar ook voor uw beveiligingsinstallatie. Deze slimme integratie zorgt ervoor dat er minder componenten in een ruimte gemonteerd hoeven te worden, waardoor men ook veel minder installatiekosten heeft.

De onderstaande sensoren zijn opgenomen in de

Integrated MultiSensor:

- Ruimtetemperatuur

- Relatieve luchtvochtigheid

- 5 richtingsgevoelige lichtsensoren

- Geluidsensor

- Bluetooth communicatie

- IR-communicatie

- Bewegingsdetectie

- CO2-opnemer (optioneel)

-Beacon registratie (optioneel)

MultiSensor_edited.png

Beacon registratie

Met Beacons is het mogelijk om mensen en roerende goederen te traceren in gebouwen. Bijvoorbeeld de bezetting (in personen) in een bepaalde ruimte.

 

Omdat de Beacons gekoppeld zijn aan het ComfortKey® Smart Building Systeem kan deze data worden gebruikt voor gebouwbeheer doeleinden. Zo kan bijvoorbeeld door het systeem, op grond van de bezetting bepaald worden, hoeveel verse lucht ingebracht moet worden en wat de koude- en warmtebehoefte is in een bepaalde ruimte. Dit resulteert in energiebesparing. 

Door middel van Beacons kan het ComfortKey® systeem de levering van energie exact afstemmen op het gebruik. Ook kan het gebruik van bepaalde ruimtes worden gemonitord, waardoor de beschikbaarheid en gebruiksstatistieken van flexplekken in kaart gebracht kunnen worden. 

Beacons zijn gebaseerd op Bluetooth technologie. Een Bluetooth beacon  zendt een signaal uit, welke  door een reeks ontvangers in het gebouw wordt geregistreerd. Door  gebruik te maken van de ontvangen signaal sterkte kan de positie van het object of de persoon worden bepaald. Doordat de toekomstige klimaat- en lichtregelsystemen gebaseerd zullen zijn op de Bluetooth technologie, is directe integratie van de locatie bepaling functie mogelijk. 

De informatie over de locatie is beschikbaar voor andere systemen en wordt direct geïntegreerd en gebruikt in het Gebouw Beheer Systeem.

bottom of page