top of page

ICC International Crime Court

Kantoor

In 2016 heeft Celsius zorg gedragen voor de gebouwintegratie van International Criminal Court (ICC). Het gebouw van 60.000 vierkante meter is opgedeeld in vele (kleinere) ruimtes, die allemaal met ComfortKey®'s SmartSense apart worden nageregeld, zowel wat verlichting als temperatuur betreft. De infrarood sensoren meten de luchtkwaliteit/vochtigheid en de CO2 concentratie.

Een internationaal bekend project dat wij met succes mochten realiseren: het International Criminal Court te Den Haag. Het gebouw van 60.000 vierkanter meter is opgedeeld in vele (kleine) ruimten, die allemaal dankzij ComfortKey’s SmartSense apart kunnen worden na geregeld, zowel wat verlichting als temperatuur betreft. De infrarood sensoren meten ook de luchtkwaliteit, de luchtvochtigheid en de CO2-concentratie.
Het pand is zwaar beveiligd, met veel kantoor ruimten die glazen wanden naar de gang hebben en stalen wanden tussen de ruimtes. Deze stalen wanden creëren een kooi van Faraday*. De ComfortKey producten gaven ons hier een voordeel met draadloze communicatie. De SmartSense communiceert via InfraRood (IR) met de Multisensor van het ComfortKey-lichtregelsysteem. De stalen wanden vormen bij IR geen probleem bij de communicatie.
Wij hebben voor de klimaat naregelingen en de primaire klimaat installatie gebruik gemaakt van een webbased besturing. Tevens hebben wij koppelingen gemaakt met diverse andere systemen.
Wat een uitdaging was bij dit project, is dat ICC volledig losgekoppeld is van het internet in verband met beveiliging. We hebben dit uiteindelijk kunnen oplossen, met het ComfortKey Gebouw Beheer Systeem kan de technische dienst van ICC nu optimaal gebruik maken van ons systeem.
*Een kooi van Faraday is een kooivormige constructie van elektrisch geleidend materiaal die ervoor zorgt dat statische elektrische velden niet tot binnen de kooi kunnen doordringen, c.q. er geen communicatie kan plaatsvinden.

Project Galerij 

bottom of page