top of page

TUI

Kantoor

Bij dit project heeft Celsius de kans gekregen zich van een andere kant te laten zien. Voorheen werd gedacht dat de Celsius groep vooral goed is in grote nieuwbouw projecten, maar ComfortKey® is ook zeer geschikt voor renovatieprojecten en het middensegment.

TUI te Rijswijk heeft een kantooropper vlak van een kleine 12.000 m2 dat uit drie bouwdelen bestaat. Het geheel is in twee fases doorlopen, allereerst waren bouwdelen A en B aan de beurt waarna bouwdeel C volgde.

Bij dit project hebben we onze SmartFlow oplossing toegepast in combinatie met onze Dali lichtregeloplossing. Bij Dali is de eerste generatie SmartSense ruimtethermostaat toegepast. De SmartSense communiceert infrarood met de Multi Sensor, die in de backbone Dali communiceert. Tegenwoordig hebben wij de tweede generatie Integrated SmartSense, die tevens Bluetooth Low Energy (BLE) communiceert.

Bij dit project hebben wij ook bewezen dat Prefab een uitkomst is tijdens de fase van bekabelen, monteren en inbedrijfstellen. Doordat wij voordien alle kabels stekker baar voor fabriceren en testen, scheelt dat veel tijd in de bouw. Daarbij adresseren, configureren en testen wij ook alle communicatieve servomotoren. Deze worden voorzien van stikkers nadat de testprocedure is doorlopen, zo kan de montage en het inbedrijfstellen in korte tijd uitgevoerd worden.

Het pand bestaat uit drie bouwdelen, die ieder een technische ruimte hebben. In de toekomst heeft men de mogelijkheid om partiele verhuur mogelijk te maken. Het ComfortKey® Gebouw Beheer Systeem (GBS) is dusdanig modulair opgebouwd, dat wijzigingen en uitbreiding eenvoudig uit te voeren is. Door tevens de open source van het GBS en de open communicatie protocollen die toegepast zijn, kan men spreken van een toekomst bestendig gebouw, waarbij aanpassingen en uitbreidingen makkelijk uitgevoerd kunnen worden.

Project Galerij 

bottom of page